,

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οι USB κάρτες μνήμης flash και memory sticks


Πώς να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα/stick Flash USB

Οι USB κάρτες μνήμης flash όπως και τα memory sticks είναι ένα είδος εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης αρχείων. Είναι βολικό, επειδή μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα τα αρχεία από τον υπολογιστή σας ή άλλη συσκευή με την κάρτα. Αυτή τη κάρτα μπορεί στη συνέχεια να τη πάρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε, σας παρέχει πρόσβαση στα αρχεία κάθε φορά που τα χρειάζεστε. Επειδή αυτό το είδος της κάρτας μνήμης flash χρησιμοποιείται με σύνδεση USB, η οποία υπάρχει σε όλους τους νέους υπολογιστές, το κάνει εύκολο στη χρήση.

1. Αποφασίστε σε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη USB κάρτα σας. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για backup και αποθήκευση, τότε πρέπει να είναι μεγάλης χωρητικότητας, όπως 32 GB ή 64 GB. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για άλλες εφαρμογές, μια μικρότερη κάρτα είναι αρκετή.
2. Αφαιρέστε τυχόν προστατευτικό κάλυμμα  που μπορεί να έχει η κάρτα σας USB. Βρείτε μια διαθέσιμη θύρα USB του υπολογιστή ή της συσκευή σας. Συνδέστε το αρσενικό βύσμα USB σε USB κάρτα σας στο θηλυκό θύρα USB στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας.
3. Επιλέξτε την επιθυμητή λειτουργία σας από το παράθυρο διαλόγου που ανοίγει. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε "Άνοιγμα φακέλου να δείτε τα αρχεία", το οποίο ανοίγει ένα παράθυρο που εμφανίζει τα τρέχουσα αρχεία που είναι φορτωμένα στην κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράθυρο για να προσθέσετε ή να διαγράψετε νέα αρχεία. Μπορείτε επίσης να παίξετε και να εκτελέσετε τα αρχεία απευθείας από την κάρτα.
4. Πατήστε στο "Hardware" εικονίδιο στην γραμμή εργασιών σας όταν ολοκληρώσετε τη χρήση της κάρτας USB. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ασφαλής Κατάργηση" και επιλέξτε USB κάρτα σας. Βγάλτε το από τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας. 



Δείτε ακόμα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου