,

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Οι φωτογραφίες σας και το album online


Πώς να μοιράσετε τις φωτογραφίες σας
Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία της φωτογραφίας άλλαξε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η ψηφιακή φωτογραφία αντικατέστησε τις φωτογραφικές μηχανές με το φιλμάκι.  
Τώρα πια, εκτός από το ότι μπορείτε να τις τυπώσετε μόνοι σας στον εκτυπωτή σας, μπορείτε ακόμα να τις στείλετε με e-mail ή να τις ανεβάσετε στο διαδίκτυο.
Με το e-mail μπορείτε πολύ γρήγορα και εύκολα να τις κατεβάσετε από τη ψηφιακή σας μηχανή στο pc σας και να τις επισυνάψετε (attachment) στο μήνυμα σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι νέες ψηφιακές μηχανές που βγαίνουν σήμερα είναι άνω των 5 Megapixel σε ανάλυση. Αυτό σημαίνει μεγάλο σε όγκο αρχείο. Η υψηλή ανάλυση της φωτογραφίας είναι απαραίτητη για να αποτυπωθεί με υψηλή ευκρίνεια, δημιουργεί προβλήματα όμως όταν είναι να σταλούν μέσω e-mail. Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον αποστολέα από πλευράς χρόνου παραλαβής του μηνύματος ή να μη το δεχτεί καθόλου λόγο του όγκου του αρχείου.
Μία επιλογή που έχετε είναι να τραβάτε σε χαμηλή ανάλυση αν δεν σκοπεύετε να τις τυπώσετε ή να τραβάτε σε υψηλή ανάλυση και να τροποποιείτε την ανάλυση των αρχείων στο pc σας χρησιμοποιώντας ανάλογα προγράμματα (Photoshop Elements, Paint Shop Pro  κ.α.)
Το Microsoft Outlook σας δίνει τη δυνατότητα να γίνεται αυτόματα η μείωση της ανάλυσης των φωτογραφιών. Αφού επισυνάψετε τις φωτογραφίες που θέλετε  μπορείτε να μειώστε το μέγεθος τους (Attachment Options, Picture options, small).


Δημιουργήστε το δικό σας album online
Πέρα των e-mail ίσως να θέλετε να φτιάξετε το δικό σας φωτογραφικό album με τίτλους και σχόλια κάτι σαν μία προσωπική σελίδα. Οπότε αντί να στείλετε με e-mail όλες τις φωτογραφίες σας στέλνετε το link του album σας.
Με την έξαρση της ψηφιακής φωτογραφίας υπάρχουν χιλιάδες υπηρεσίες που φτιάχνουν στο διαδίκτυο. Οι πιο πολλές είναι εύκολες στη χρήση.  Όλες απαιτούν εγγραφή και έχουν κωδικό ασφαλείας για πρόσβαση στο album σας. Αυτές που σας παραθέτουμε είναι γνωστές και είναι προς το παρόν δωρεάν:
·   Στο Kodak Gallery, μπορείτε να ανεβάσετε όσες φωτογραφίες θέλετε. Ο λογαριασμός θα είναι σε ισχύ αρκεί να κάνετε τουλάχιστον μία αγορά το χρόνο.
·   Το Flickr είναι μία υπηρεσία του Yahoo. Σας επιτρέπει να βλέπετε ποιος  βλέπει αυτές τις εικόνες  και επιτρέπει στους επισκέπτες σας να τις σχολιάσουν. Οι λογαριασμοί που είναι δωρεάν έχουν ανώτατο όριο ανεβάσματος 100 Mb μηνιαίως.  Το μειονέκτημα του site είναι ότι σβήνει λογαριασμούς που δεν κινούνται έξι μήνες.
·    Το Shutterfly είναι σαν τις άλλες υπηρεσίες, το μειονέκτημα του είναι ότι όποιος θέλει να δει τις φωτογραφίες σας θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό.

Δείτε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου