,

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τι είναι το Youtube


Αν και όταν μιλάμε για κοινωνικά δίκτυα τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το Facebook και το tweeter, το YouTube είναι επίσης από τα μεγαλύτερα δίκτυα που ανεβάζει video clips στο διαδίκτυο συγκεντρώνοντας εκατομμύρια από κόσμο παγκοσμίως. Όταν ξεκίνησε το YouTube το Φεβρουάριο του 2005 ο στόχος του ήταν να παρέχει online ψηφιακά video. H Google αγόρασε το Youtube την επόμενη χρονιά. Η εταιρεία εκτιμά ότι κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο διαδίκτυο 20 ώρες video.

Η κοινωνική πλευρά του YouTube
To status του Youtube ως κοινωνικό μέσο είναι άμεσα συνδεδεμένο λόγω της φήμης του. Οποιος έχει τη δυνατότητα να τραβήξει video μπορεί να τ’ ανεβάσει στο YouTube. Οτιδήποτε αξιοπερίεργο, εντυπωσιακό, αστείο μπορείτε να το ανεβάσετε.
Στο κόσμο αρέσει να βλέπει τι γίνεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη και αρέσει ακόμα πιο πολύ καθώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα σχολιάσει. Ακόμα μπορούν φίλοι σας και οποιοσδήποτε άλλος να τα σχολιάσει.

Εσείς, ο θεατής…
Είναι πολύ εύκολο να δείτε κάποιο video στο YouTube. Μπορείτε να δείτε τα περισσότερα videos χωρίς να έχετε λογαριασμό. Ανοίγοντας όμως λογαριασμό παίρνετε τα περισσότερα από το YouTube.
Στη πάνω αριστερή γωνία θα δείτε το Δημιουργία λογαριασμού. Μ’ αυτό γράφετε username και τοποθεσία, ημερομηνία γέννησης και συμφωνείτε με τους όρους υπηρεσίας. Μετά θα έχετε να επιλέξετε αν θέλετε να συνδέσετε το λογαριασμό του YouTube με του Google ή να δημιουργήσετε ένα καινούριο λογαριασμό.
Εάν κοιτάτε για κάτι συγκεκριμένο γράψτε το και πατήστε search. Θα σας παρουσιαστεί μια σειρά από video που θα ταιριάζουν. Διαλέξτε πιο video θέλετε και θα ξεκινήσει να παίζει. Εφ’ όσον έχετε εγγραφεί μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές στο κάτω μέρος του παραθύρου. Μπορείτε να το βαθμολογήσετε, να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας, ή να το μοιραστείτε. 

Εσείς, ο πάροχος…
Αφού έχετε ανοίξει λογαριασμό μπορείτε να ανεβάσετε και δικά σας videοs. Πηγαίνετε το ποντίκι πάνω στο username και πατήστε το “My videos”. Αυτό ανοίγει νέα σελίδα όπου θα δείτε στο πάνω αριστερό σημείο του παραθύρου ένα “New”. Πατήστε το και επιλέξτε “video upload”. Μπορεί επίσης να γίνει πατώντας "upload" στο πάνω δεξί μέρος.

Μοιράστε το τώρα.
Μπορείτε να ανεβάσετε έως 10 videos την ίδια στιγμή, αλλά κάθε video δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 10 λεπτών και μεγαλύτερο των 2 gigabytes σε μέγεθος. To YouTube επίσης σας ζητάει να μην ανεβάζετε εμπορικά videos, μουσικά videos, τηλεοπτικά ή οποιοδήποτε υλικό το οποίο είναι προστατευμένο (έχει πνευματικά δικαιώματα), εκτός αν έχει γίνει ολοκληρωτικά από εσάς.

Αφού ανεβάσετε ένα video, είναι σημαντικό να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες για το video ειδικά αν θέλετε άλλοι θεατές να το δουν. Για να βάλετε αυτές τις πληροφορίες πηγαίνετε στο My videos και διαλέγετε Edit. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι κάτω απ’ το Video Information. Προσθέστε ένα τίτλο και μια περιγραφή που δίνει τη δυνατότητα στο θεατή  να καταλάβει τι κοιτάει.

Εμπλουτίστε το video σας
Το YouTube σας βοηθάει να κάνετε επιπλέον πράγματα στο video σας. Το audio swap σας επιτρέπει να βγάλετε τον υπάρχοντα ήχο από το video και να βάλετε κάτι άλλο. Αν δεν έχετε εσείς κάτι να βάλετε το YouTube έχει κάποια σχετικά μουσικά κομμάτια για να διαλέξετε. Τα annotations σας επιτρέπει να βάλετε λόγια και σημειώσεις στο video σας. Τέλος, σας επιτρέπει να βάλετε τίτλους και υπότιτλους σε 140 γλώσσες και σας παρέχει βοήθεια στο πώς να το κάνετε. 

Ακόμα δείτε :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου