,

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γενικές πληροφορίες για το Twitter


Twitter
Το twitter είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2007 και ξεπερνάει τους 25.000.000 χρήστες παγκοσμίως με κύριο χαρακτηριστικό ότι δε δέχεται μηνύματα μεγαλύτερα των 140 χαρακτήρων.
Αν σκεφτείτε να γραφτείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι τελείως διαφορετικό από το Facebook. Οι πληροφορίες τρέχουν πολύ γρήγορα και οι συνδέσεις είναι χαλαρές. Δεν έχετε καμία υποχρέωση να απαντήσετε σε νέες ενημερώσεις αλλά μπορείτε εάν θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες φιλίες κατά την διαδικασία αυτή.


  • Πως λειτουργεί
Μπορείτε να γραφτείτε στο Twitter πολύ εύκολα. Πατήστε το χρυσό “Sign up now”. Εκεί θα γράψετε το πραγματικό σας όνομα, ένα username και ένα κωδικό, και μία υπάρχον διεύθυνση e-mail. Στη συνέχεια θα μπορείτε να δείτε οι φίλοι σας το χρησιμοποιούν εισάγωντας το e-mail σας. Μετά θα σας προτείνει τη προφίλ να ακολουθήσετε. Τσεκάρετε αυτά που θέλετε να ακολουθήσετε και ξετσεκάρετε αυτά που δεν σας αρέσουν. Πατήστε το Finish όταν θα έχετε τελειώσει.

Στο επάνω μέρος της σελίδας είναι μετρητής των χαρακτήρων. Πριν ακολουθήσετε άλλους χρήστες πηγαίνετε στα Settings για να φτιάξετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας όπως να προσθέσετε το κινητό σας να προσθέσετε μια φωτογραφία σας κ.α. Αφού τελειώσετε πατήστε Home για να βγείτε.

  • Ακολουθώντας άλλους χρήστες
Κάτω από το κουτί που γράφετε το κείμενο σας, θα βρείτε 3 τρόπους να ακολουθήσετε άτομα και επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να βρείτε φίλους ή και να καλέσετε ακόμα.


Να ακολουθήσετε άλλα μέλη είναι μια απλή διαδικασία. Αφότου έχετε βρει ένα μέλος που θέλετε να ακολουθήσετε, να επιλέξετε το αριστερό κουμπί ενέργειας για να ακολουθήσετε εκείνο το μέλος. Παραδείγματος χάριν, εάν είστε ένας οπαδός της επιχείρησης Safepc, εισάγετε τον όρο "safepc "στη σελίδα αναζήτησης.

Ένας κατάλογος σχετικών μελών θα παρουσιαστεί επιτρέποντας σε σας για να τους ακολουθήσετε, να αναφέρετε, να εμποδίσετε, ή να εκθέσετε. Επιλέξτε το μέλος που σας ταιριάζει περισσότερο από την αναζήτησή σας και χτυπήστε στο "Follow" κουμπί. Οι αναπροσαρμογές από όλα τα μέλη που ακολουθείτε θα εμφανιστούν τώρα στην αρχική σελίδα σας.


  • H γλώσσα του Twitter 
Προτού να αρχίσετε τα μηνύματά σας, είναι χρήσιμο να γίνουν κατανοητά μερικά από τα σύμβολα ή τις "ετικέτες" που θα δείτε να χρησιμοποιούνται. 
  • Twitters είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το twitter. 
  • Followers είναι όσοι μας ακολουθούν (διαβάζουν τα μηνύματα που γράφουμε)  
  • Following είναι όσοι ακολουθούμε εμείς (διαβάζουμε στην κεντρική μας σελίδα αυτά που γράφουν) 
  • Για να απαντήσουμε σε κάποιον βάζουμε το @ μπροστά από το username του ή πατάμε στο βελάκι δίπλα στο tweet του. 
  •  Tο "#" σύμβολο που ακολουθείται από μια λέξη είναι απο τις πιο δημοφιλής ετικέτες. Τοποθετώντας αυτό το σύμβολο πριν από μια λέξη, καθιστάτε εκείνη την λέξη στο twitter σας πιο εξερευνήσιμη. Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για την εντόπιση πληροφοριών, αλλά και για να ακολουθήτε τάσεις.  
  • Το σύμβολο "@" που ακολουθείται από το όνομα ενός μέλους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πληροφορίες κατευθύνονται από ένα ή περισσότερα μέλη. Πατώντας το, είστε σε θέση να εμφανίσετε όλες τις απαντήσεις και τις αναφορές που κατευθύνονται σε σας. 
  • Μη ξεχνάτε ότι οι απαντήσεις δεν είναι προσωπικές. Για να στείλετε ιδιωτικά μηνύματα σε έναν χρήστη στο tweeter, χρησιμοποιήστε το Direct Messages.
 Ακόμα υπάρχουν οι συντομίες
  • RT (από το ReTweet) βάζοντας μπροστά από ένα μήνυμα για να το προωθήσουμε. 
  • ΗΤ (από το Heard through) χρησιμοποιείται για να δείξει ότι προέρχεται από εξωτερική πηγή. 
  • ΟΤ (από το Overheard) χρησιμοποιείται για να δείξει κάτι αστείο ή χαζό.

    • Ασφάλεια στο Tweeter
    Στο λογαριασμό σας δίνετε λίγα προσωπικά στοιχεία όποτε ο κίνδυνος είναι μικρός. Πηγαίνετε στα Settings και κάτω από το λογαριασμό βρίσκετε “Protect my tweets”. Τσεκάρετε το κουτί ώστε να σας βλέπουν μόνο όσοι θέλετε εσείς. Απλώς να θυμόσαστε ότι έτσι χάνει την αξία λειτουργίας του το Tweeter.
     Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε συγκεκριμένους χρήστες να μη μπαίνουν στο δικό σας tweeter. Πατήστε πάνω στο χρήστη που θέλετε να αποκόψετε δεξί κλικ με το ποντίκι και θα βγει ένα menu. Πατήστε Block.  



    Για πληροφορίες σχετικά με το Facebook πατήστε εδώ
    Για πληροφορίες σχετικά με το YouTube πατήστε εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου