,

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Συναλλαγές μέσω Internet


Ασφαλές συναλλαγές
Το Διαδίκτυο έχει γίνει μια παγκόσμια αγορά για αγαθά και υπηρεσίες. Για να ευημερήσει το ηλεκτρονικό εμπόριο, πρέπει να αισθάνεστε σίγουροι για την ασφάλεια σας όταν μεταφέρετε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας και άλλες οικονομικές πληροφορίες. Αλλά όταν οι πληροφορίες αυτές ταξιδεύουν από ένα δίκτυο στο άλλο δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον να παρεμποδίσει αυτές τις εμπιστευτικές πληροφορίες. Έτσι ξοδεύεται πολύς χρόνος και χρήμα για να βρεθεί ένας τρόπος να είναι αυτά τα στοιχεία ασφαλή.
Υπάρχει μία τεχνολογία που λέγεται encryption η οποία κωδικοποιεί αυτά τα στοιχεία ώστε να μη είναι κατανοητά κατά την μεταφορά τους. Όταν τα στοιχεία φτάσουν στο προορισμό τους τότε αποκωδικοποιούνται. Το λουκέτο που μπορεί να βλέπετε στο κάτω μέρος της οθόνης δείχνει ότι τα στοιχεία σας κωδικοποιήθηκαν κατά την μεταφορά.
Χάκερ συνήθως προσπαθούν να παραβιάσουν εταιρικά και κυβερνητικά pc. ‘Όλα τα pc έχουν πρόγραμμα ασφαλείας τα λεγόμενα Firewalls. Εάν το δικό σας δεν έχει εγκαταστήστε ένα αμέσως. Μπορείτε να κατεβάσετε το ZoneAlarm δωρεάν.

Αγορές Online
Όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο η καλύτερη ασφάλεια σας είναι η κοινή λογική. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα επαγγελματικό μαγαζί στο διαδίκτυο στις μέρες μας οπότε προσέξτε να προσεγγίζετε τις πιο αξιόπιστες εταιρείες τις οποίες τις ξεχωρίζετε από τα παρακάτω στοιχεία:
·  Η ιστοσελίδα έχει κάποια διεύθυνση στον πραγματικό κόσμο ή μόνο μια ταχυδρομική θυρίδα;
·  Μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών;
·  Υπάρχει πολιτική επιστροφής των αγαθών με επιστροφή χρημάτων;
·  Είναι σχετικά γνωστό το κατάστημα;
Πολλά καταστήματα online έχουν αυτό που είναι γνωστό ως ασφαλή σελίδα. Επίσης ελέγξτε τη διεύθυνση του καταστήματος αν ξεκινάει με https. Το s δείχνει ότι είναι ασφαλής.
Αν δεν νιώθετε παρ’ όλα αυτά άνετα να στείλετε τις δικές σας πληροφορίες πολλά site δίνουν ένα τηλέφωνο στο οποίο μπορείτε να δώσετε από εκεί τον αριθμό της κάρτας σας, αν και ούτε αυτό σας δίνει καμία εγγύηση για την ασφάλεια του. 


Δείτε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου