,

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συντήρηση - οργάνωση του σκληρού σας δίσκου

Συντήρηση του σκληρού σας δίσκου
Αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο αφιερώστε τον στο να κάνετε μια μικρή οργανωτική συντήρηση στον υπολογιστή σας για να λειτουργεί σωστά με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.


1.   Οργανώστε την επιφάνεια εργασίας σας
Ρίξτε μια ματιά στην επιφάνια εργασίας του υπολογιστή σας. Αν είναι γεμάτη με φακέλους και εικονίδια που τυχαία έχουν αποθηκευθεί στην επιφάνεια εργασίας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να τα ταξινομήσετε.
  •  Εάν υπάρχουν εικονίδια που μπορούν να ομαδοποιηθούν σε ένα φάκελο, δημιουργήστε έναν και βάλτε τα μέσα.
  •  Αν δείτε εικόνες που δεν αναγνωρίζετε ή δεν χρειάζεστε πια, να τα τοποθετήσετε στο κάδο ανακύκλωσης.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γενικό φάκελο για να βάλετε μέσα άλλους μικρότερους.
  • Ακόμα, να φτιάξετε ένα φάκελο με συντομεύσεις προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε.

 Αν θέλετε είναι ευκαιρία να αλλάξετε και το φόντο της επιφάνειας εργασίας με μια άλλη πιο φρέσκια και προσωπική σας φωτογραφία.

2.      Ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου
Η ανασυγκρότηση είναι μια εργασία που θέλει χρόνο και πολλοί από εμάς δεν κάνουμε συχνά παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργασία βοηθάει τον υπολογιστή να τρέξει πιο αποτελεσματικά. Να γνωρίζετε ότι ορισμένες διεργασίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά όταν γίνεται ανασυγκρότηση.
Κλείστε όλα τα προγράμματα που εκτελούνται. Ανοίξτε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης και επιλέξτε το "Analyze" επιλογή στο πλαίσιο του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα καθορίσει αν ο σκληρός σας δίσκος έχει ανάγκη ανασυγκρότησης. Ακολουθήστε τη σύσταση για την ανασυγκρότηση, αν χρειάζεται, από την επιλογή "Ανασυγκρότηση" ή έξοδο από το πρόγραμμα ανασυγκρότησης, αν δεν συνιστάται.

3.      Add / Remove Programs
Ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας. Αν υπάρχουν προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε πια ή δεν σας είναι αναγκαία, αφαιρέστε τα για να ελευθερώσετε χώρο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στο εσωτερικό του πίνακα ελέγχου για να καταργήσετε ανεπιθύμητα προγράμματα.

4. Εκτελέστε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης ιών
Ξεκινήστε μια σε βάθος σάρωση του υπολογιστή σας με τη χρήση του αντίστοιχου προγράμματος προστασίας. Αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνεται τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι απαλλαγμένο από ιούς.



Δείτε ακόμα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου