,

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Βασικές πληροφορίες για το Facebook


Facebook

To Facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2004 και έχει πάνω από 400.000.000 χρήστες παγκοσμίως. Η επιτυχία αυτού του site οφείλεται στο ότι κάθε χρήστης το χρησιμοποιεί για διαφορετικούς λόγους. Άλλος για να έχει επαφή με φίλους που είναι σε άλλη πόλη ή χώρα και τους έβλεπε μια – δύο φορές το χρόνο, άλλος για να μοιραστεί απόψεις του και να στηρίξει ανθρωπιστικές ιδέες, άλλος για να διαφημίσει κάποιο προϊόν του κ.λ.π.


  • Τύποι λογαριασμών
Υπάρχουν δύο ειδών λογαριασμοί, οι οποίοι είναι και δωρεάν. 
Ο πιο πολύ κόσμος χρησιμοποιεί τον απλό χρήστη. Παρ’ όλα αυτά κάποιες εταιρείες, σχολεία, κ.α ανοίγουν λογαριασμούς για να διαφημιστούν. Ονομάζονται σελίδες και μπορούνε να είναι χωριστά από ένα ανεξάρτητο λογαριασμό χρήστη. 
Για να δημιουργήσετε ένα βασικό λογαριασμό χρήστη, δίνετε τις πληροφορίες που ζητάει το Facebook, όπως το όνομα σας, email και τη διεύθυνση. Αργότερα μπορείτε να βάλετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εαυτό σας.
   



  • Ρυθμίσεις απορρήτου
Αφού ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας κοιτάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου πριν ξεκινήσετε να προσκαλείτε φίλους. Μη το αμελήσετε αφιερώστε λίγο χρόνο σ’ αυτό το κομμάτι. Ένα από τα θετικά του Facebook είναι η μεγάλη ποικιλία των τρόπων προστασίας των πληροφοριών των χρηστών. 



  •  Φτιάξτε το δικό σας δίκτυο
Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα πολύ εύκολα να ψάξετε να βρείτε τους φίλους σας πατώντας Friends στη μπλε μπάρα. Μπορείτε να ψάξετε για φίλους βάζοντας τη διεύθυνση του e-mail σας. Μόλις στείλετε αίτημα φιλίας ο αποστολέας ενημερώνεται και έχει το δικαίωμα να αποδεχτεί ή όχι το αίτημα.
Να θυμόσαστε ότι τα αιτήματα είναι αμφίδρομα.  
Θα λάβετε και εσείς αιτήματα. Κάποια από άτομα που γνωρίζετε, άλλα όχι και άλλα που γνωρίζετε αλλά εύχεστε να μη ξέρατε.
Να θυμόσαστε ότι προέχει η ασφάλεια της προσωπικής σας ζωής όταν αποφασίζετε ποιους θα αποδεχτείτε και ποιους όχι.

  •  Checking in
Αφού έχετε προσθέσει τους φίλους σας, μπορείτε εύκολα να δείτε τι κάνουν μέσα από τα “τελευταία νέα”. Τα νέα αυτά μπορούν να φανούν με δύο τρόπους: 
  1. είτε χρονολογικά 
  2. είτε με αυτά που μπορεί να είναι πιο σημαντικά σε σας.
Ακόμα μπορείτε να κρύψετε νέα που δε σας ενδιαφέρουν να βλέπετε. Απλώς μετακινείτε το κέρσορα πάνω στο μήνυμα όπου εμφανίζεται το x στη δεξιά γωνία. Επιλέγοντας το θα κλείσει το συγκεκριμένο μήνυμα και όποιο άλλο σχετίζεται μ’ αυτό. 


  • Ο Τοίχος
Το facebook σας παρέχει ένα τοίχο να διαχειριστείτε. Στο τοίχο μπορείτε να γράψετε μία σκέψη σας, να επισυνάψετε links, φωτογραφίες ή video κ.α. Αλλά και οι φίλοι σας μπορούν να γράψουν στο τοίχο σας. Τον τοίχο σας μπορείτε να το δείτε επιλέγοντας «προφίλ».

Αν θέλετε να στείλετε και να λάβετε προσωπικά μηνύματα χρησιμοποιήστε τα μηνύματα. Είναι περίπου όπως τα e-mail. Από εδώ επίσης μπορείτε να μπείτε και σε αγαπημένες σας σελίδες.

  • Αγαπημένες σελίδες ή ομάδες
Η διαδικασία να μπείτε σε μια σελίδα είναι εύκολο. Το να βρείτε αυτή που σας ενδιαφέρει είναι μερικές φορές πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει γιατί φτιάχνουν παραπάνω από μια σελίδες τα ίδια άτομα με το ίδιο θέμα. Για να μπείτε στην ομάδα πατήστε «Γίνε οπαδός» στο πάνω μέρος της σελίδας.


Για πληροφορίες σχετικά με αντίγραφα ασφαλείας πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου