,

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πληροφορίες για το Cloud Computing


Cloud Computing   
To Cloud Computing είναι η νέα εξέλιξή του Διαδικτύου. Αντί να αγοράζετε εσείς προγράμματα και να τα εγκαταστήσετε στο pc σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε από το διαδίκτυο σαν υπηρεσία. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα pc και μία σύνδεση με το Internet.
Για να το καταλάβετε καλύτερα δείτε το  όπως σας παρέχεται το ρεύμα στο σπίτι σας. Για να το χρησιμοποιήσετε βάζετε τη συσκευή που θέλετε στη πρίζα και όπως το ρεύμα χρεώνεται ανάλογα με τη κατανάλωση που του κάνουμε έτσι και το cloud computing με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, αν και οι πιο πολλές απ’ αυτές είναι δωρεάν.
Αν η ηλεκτρονική σας θυρίδα είναι  στο gmail ή στο Yahoo!Mail τότε ήδη χρησιμοποιείτε αυτού του είδους τη τεχνολογία. Όλα τα μηνύματα σας (εισερχόμενα, απεσταλμένα, εξερχόμενα) είναι στο “σύννεφο”. Ως καταναλωτής έχετε πρόσβαση όλο το 24ωρο και δε χρειάζεται ποτέ να κάνετε εσείς αναβαθμίσεις. Ακόμα υπάρχει το Google Docs το οποίο παρέχει σχεδόν τα ίδια εργαλεία με το Word. Πολλές εταιρείες προχωράνε σε αυτή τη νέα τεχνολογία για το λόγο ότι είναι δωρεάν και δε χρειάζεται να αγοράζουν προγράμματα για όλα τα computer τους και να κάνουν αναβαθμίσεις.
Τα πλεονεκτήματα του Cloud computing :
· Πολύ χαμηλό κόστος
· Aπεριόριστη αποθήκευση
· Πρόσβαση στα αρχεία σας απ’ οπουδήποτε στο κόσμο
· Δεν χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη.
· Δεν εξαρτιζόσαστε από το δικό σας pc

Αλλά και τα μειονεκτήματα του είναι :
· Απαιτείται σύνδεση με το Διαδίκτυο
· Η χαμηλή ταχύτητα όταν οι servers έχουν μεγάλη κίνηση.
· Δεν έχει ικανοποιητική ασφάλεια
· Τα αρχεία μπορούν να χαθούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου