,

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Τι είναι το Blog


Τι είναι το Blog
Με τις ιστοσελίδες ο κόσμος μπορεί πολύ εύκολα και δωρεάν να εκφράσει τις απόψεις του. Το Blog μπορεί να παρομοιαστεί ως μία ηλεκτρονική εφημερίδα ή ημερολόγιο. Αυτός που το γράφει λέγεται blogger και ενημερώνει σε τακτά διαστήματα τη σελίδα του.
Τα Blogs μπορούν να έχουν οποιοδήποτε θέμα, αυτό που τα διακρίνει από οποιουδήποτε άλλου είδους ηλεκτρονική έκφραση είναι ότι είναι πολύ προσωπικά.

Ψάχνοντας συγκεκριμένα Blog
Γνωστές σελίδες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε Blogs με το θέμα που σας ενδιαφέρει είναι:
· Το Weblog directory του Google το οποίο κατηγοροποιεί τα blogs ανάλογα με το θέμα τους και
· Το Technorati, μια μηχανή αναζήτησης που βρίσκει τα πιο πρόσφατα Blogs.

Εκφράστε τις απόψεις σας
Παλαιότερα για να κάνουμε το δικό μας blog δεν ήταν εύκολο. Σήμερα όμως με τα νέα προγράμματα και τα εργαλεία που μας δίνονται online είναι εξίσου εύκολο με το φτιάχνεις e-mail χρησιμοποιώντας το Google ή το Yahoo.

Πρώτα κάνετε εγγραφή και μετά συνδέεστε σε μία σελίδα δική σας και γράφετε αυτό που επιθυμείτε. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και links, φωτογραφίες κ.α. Αφού έχετε τελειώσει πατάτε Send (ανάρτηση) και δημοσιοποιείται η σελίδα.
Αν είσαστε έτοιμοι να δοκιμάσετε επισκεφτείτε αυτά τα δύο site:
·  To Blogger.com, το οποίο σας βοηθάει να στήσετε το λογαριασμό σας, και να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά σχέδια σελίδων.
·  Το Pitas.com, το οποίο σας παρέχει τα βασικά.

Τώρα δεν έχετε καμία δικαιολογία. Αλλά προτού ξεκινήσετε θυμηθείτε ότι εκτός αν δημοσιεύετε ένα ιδιωτικό blog, γράφετε σε δημόσιο χώρο, οπότε προσέχετε αυτά που λέτε.




Δείτε ακόμα:
Κοινωνικό Δίκτυο (Facebook, Twitter κ.α.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου