,

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επισκευή του mouse

Το ποντίκι μου εξαφανίζεται από την οθόνη. Μπορώ να το φτιάξω;

Όταν το ποντίκι του υπολογιστή σας λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να μπορείτε να το δείτε στην οθόνη σας ανά πάσα στιγμή. Όταν το ποντίκι δε λειτουργεί σωστά, εξαφανίζεται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές λύσεις, καθώς μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας λόγοι που  εξαφανίζεται το ποντίκι σας. 
  • Καθαρίστε το κάτω μέρος του ποντικιού φακών λέιζερ σας με ένα υγρό πανί. Η σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί στο φακό και να μπλοκάρουν το φως που εκπέμπεται προς το ποντίκι. Εάν έχετε ένα ποντίκι με μια μπάλα, γυρίστε το εξωτερικό περίβλημα του διαμερίσματος της μπάλας προς τα αριστερά, αφαιρέστε προσεκτικά την μπάλα και καθαρίστε το με ένα υγρό πανί. Στεγνώστε το φακό λέιζερ ή τη μπάλα με μια χαρτοπετσέτα.
  • Συνδέστε το ποντίκι σας USB σε μια άλλη θύρα USB του υπολογιστή. Μερικές φορές οι θύρες USB μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν.
  • Εκτελέστε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης ιών στον υπολογιστή σας και απομακρύνετε τυχόν κακόβουλο λογισμικό. Ορισμένα κακόβουλα προγράμματα μπορούν να προκαλέσουν το ποντίκι να εξαφανιστεί.
  • Αντικαταστήστε τις μπαταρίες στο ποντίκι σας.
  • Αγοράστε ένα νέο ποντίκι. Ακριβώς όπως και κάθε υλικό του υπολογιστή, ένα ποντίκι μπορεί χαλάσει μετά από παρατεταμένη χρήση.



Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου