,

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καθαρισμός διαρροής μελανιού


Πώς να καθαρίσετε τις διαρροές μελάνης σε έναν εκτυπωτή

Είτε έχετε εκτυπωτή inkjet ή ένα ακριβό έγχρωμο εκτυπωτή laser, θα πρέπει να κρατήσετε τη μονάδα καθαρή και καλά διατηρημένη. Αν μια κασέτα μελανιού διαρρέει στο εσωτερικό του εκτυπωτή, μπορεί να μολύνει το σύνολο της διαδρομής χαρτιού, έτσι είναι σημαντικό να ψάξετε για τα σκοτεινά σημεία, γραμμές σε τακτική βάση. Αν υποπτεύεστε ότι μια διαρροή δοχείο μελάνης, θα πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα για την αφαίρεση της εν λόγω κασέτας και να εξετάσετε οποιαδήποτε μόλυνση έχει γίνει στο εσωτερικό του εκτυπωτή.
1.Ανοίξτε τον εκτυπωτή και αφαιρέστε προσεκτικά τη διαρροή μελανιού ή κασέτας γραφίτη. Πετάξτε αυτή τη κασέτα.
2. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ηλεκτρική σκούπα με μια χαραμάδα εργαλείο για να ρουφά κάθε χυμένη σκόνη τόνερ στο εσωτερικό του εκτυπωτή, ακριβώς κάτω από όπου η κασέτα ήταν. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ζεστό νερό για να καθαρίσετε γύρω από το μεταφορέα του δοχείου μελάνης σε εκτυπωτή inkjet. Συνεχίστε τον καθαρισμό των περιοχών γύρω από το δοχείο μελάνης ή γραφίτη μέχρις ότου δεν σκόνης τόνερ ή υπολείμματα μελανιού παραμένει.
3. Καθαρίστε όλα τα προσβάσιμα σημεία του εκτυπωτή, έως την πιο μικρή χαραμάδα που μπορείτε να βρείτε. Ανοίξτε όλες τις θύρες του εκτυπωτή και καθαρίστε καλά όλες τις επιφάνειες, χρησιμοποιώντας πρώτα τη σκούπα και, στη συνέχεια, ένα μαλακό πανί και βύσματα βάμβακος.
4. Εκτελέστε πολλούς καθαρισμούς  του εκτυπωτή μέσω του εκτυπωτή. Αυτά τα φύλλα έχουν μια κολλώδη επιφάνεια, και είναι σχεδιασμένα για να αρπάξουν τη σκόνη τόνερ, υπολείμματα μελανιού και άλλους ρυπαντές στη διαδρομή του χαρτιού. Συνεχίστε αυτή τη λειτουργία καθαρισμού μέσω του εκτυπωτή έως ότου δεν βλέπετε κανένα υπόλειμμα μελάνι στα φύλλα. 


Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου