,

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τι να προσέχετε στα δωρεάν προγράμματα στο διαδίκτυο


Τι να προσέχετε στα δωρεάν προγράμματα στο διαδίκτυο
Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες προγραμμάτων: Προγράμματα που σχεδιάστηκαν από αξιόπιστες εταιρείες όπως η Microsoft, Adobe και άλλους μεγάλους κατασκευαστές, και προγράμματα που δημιουργούνται από μικρότερες επιχειρήσεις και τρίτους σχεδιαστές. Ενώ αυτά τα προγράμματα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι δωρεάν, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι δεν περιέχουν ιούς ή κακόβουλο λογισμικό.
  • Ελέγξτε τις απαιτήσεις συστήματος για το πρόγραμμα που θέλετε να εγκαταστήσετε, (αναφέρεται στη σελίδα download του προγράμματος), και συγκρίνετε το με το υλικό του υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας πρέπει να ικανοποιεί ή υπερβαίνει τις ελάχιστες απαιτήσεις. Για να ελέγξετε το σύστημα σας, κάντε κλικ στο "Start", "Πίνακας Ελέγχου" και "Σύστημα" (για μερικούς έκδοση του λειτουργικού συστήματος, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κλικ στο "Σύστημα και συντήρηση," τότε "System").
  • Κατεβάστε το πρόγραμμα. Μόλις εμφανιστεί στον υπολογιστή σας, φορτώστε το λογισμικό προστασίας από ιούς του υπολογιστή σας και επιλέξτε το αρχείο που λάβατε για μια σάρωση. Περιμένετε να τελειώσει τη σάρωση το πρόγραμμα προστασίας από ιούς του λογισμικού για να διαπιστώσει εάν είναι ασφαλές για εγκατάσταση. Αν δεν έχετε εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας από ιούς, υπάρχουν μια σειρά από δωρεάν προγράμματα προστασίας λογισμικού στο download τμήμα του CNET.
  • Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να φορτώσετε το δωρεάν πρόγραμμα εγκατάστασης. Κάντε αποδοχή των όρων χρήσης και αφήστε το όνομα της εγκατάστασης και τη θέση ως έχει. Επιλέξτε "Εγκατάσταση" και το πρόγραμμα εγκαθίσταται στον υπολογιστή. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα για οτιδήποτε, από έναν πρόγραμμα προστασίας από ιούς, έως ένα Internet browser και ένα media player. Η εύρεση ενός αξιόπιστου δωρεάν πρόγραμμα είναι απαραίτητο, και αν και υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες με προγράμματα που λειτουργούν μια χαρά, το καλύτερο είναι να κατεβάσετε περιεχόμενο από μια αξιόπιστη τοποθεσία. Εκτός από τη CNET, εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple και η Adobe προσφέρουν και αυτές κάποια προγράμματα δωρεάν. 

Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου