,

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τρόπος ανάκτησης και επαναφοράς ενός υπολογιστή


Τρόπος ανάκτησης και επαναφοράς ενός υπολογιστή
Όταν ένας υπολογιστής κολλάει και αρνείται να ξεκινήσει, ή έχετε άλλου είδους βλάβη του συστήματος, ρισκάρετε να χάσετε σημαντικά δεδομένα. Κρατώντας τα αρχεία σας φυλαγμένα ανά πάσα στιγμή αποτελεί ουσιαστικό προληπτικό μέτρο και σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας πέσει, δεν θα χάσετε τίποτα σημαντικό. Σε κάθε έκδοση των Windows από τα Windows 2000, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται System Restore. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα σημεία επαναφοράς - και παρακολουθεί και στηρίζει σημαντικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος. Τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος. Κανένα από τα προσωπικά σας αρχεία δεν θα επηρεαστούν.
  • Κλείστε τον υπολογιστή. Ανοίξτε τον υπολογιστή ξανά και κρατήστε πατημένο το "F8" του πληκτρολογίου σας, όταν ξεκινά ο υπολογιστής. Το κουμπί πρέπει να πατηθεί πριν από την εκκίνηση των Windows. Πατώντας αυτό το πλήκτρο θα σας επιτρέψει να εισέλθουν στην οθόνη των Advanced Boot Options.
  • Επιλέξτε "Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας» (Repair your Computer) χρησιμοποιώντας τα βελάκια του πληκτρολογίου για να περιηγηθείτε στο μενού. Πατήστε "Enter".
  • Επιλέξτε "System Restore". Θα υπάρχουν πιθανότατα πολλά σημεία επαναφοράς διαθέσιμα. Επιλέξτε το πιο πρόσφατο σημείο επαναφοράς όταν ο υπολογιστής σας εξακολουθούσε να λειτουργεί σωστά. Κάντε κλικ στο κουμπί "Next".
  • Περιμένετε την Επαναφορά Συστήματος για να ανακτήσετε τα προγράμματα, τους οδηγούς σας, τις ρυθμίσεις και τα βασικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος. Ο υπολογιστής θα κάνει επανεκκίνηση αυτόματα όταν η Επαναφορά Συστήματος είναι πλήρης. Θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε στα Windows και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας κανονικά. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, προσπαθήστε να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, αλλά επαναφέροντας τον υπολογιστή σας σε προηγούμενο σημείο επαναφοράς αντ 'αυτού.
  • Επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2, εάν ο υπολογιστής σας δεν ξεκινάει. Τρέξτε το "Επιδιόρθωση Εκκίνησης» για να διορθώσετε προβλήματα που εμποδίζουν την εκκίνηση των Windows. 
Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου