,

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Backup συστήματος


Πώς να παίρνετε Back up του συστήματος και να επιβλέπετε το λειτουργικό του pc
Τα ηλεκτρονικά συστήματα βασίζονται στη μνήμη για να αποθηκεύετε πληροφορίες. Ωστόσο, εάν ένα σύστημα υπολογιστή συντρίβεται, τότε έχουμε απώλεια δεδομένων και, όλες τις προηγούμενες αποθηκευμένες πληροφορίες να χαθούν. Όλα τα συστήματα υπολογιστών, οι servers και οι προσωπικοί υπολογιστές, επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας μονάδες αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε και να αποθηκεύουν πληροφορίες - σε περίπτωση που ένα σύστημα κολλάει. Δημιουργώντας ένα εφεδρικό σύστημα θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή.
  • Πατήστε "Start". Επιλέξτε "Πίνακας Ελέγχου".
  • Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας για να ξεκινήσετε τη μεταφορά και την αποθήκευση των αρχείων στον εξωτερικό σκληρό δίσκο σας.
  • Κάντε κλικ στο "συντήρηση του συστήματος." (system maintenance) Επιλέξτε "Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά"(Backup and restore).
  • Επιλέξτε εξωτερικό σκληρό σας δίσκο και επιλέξτε "Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας."(Set up a back up). Το μενού οδηγός θα εμφανιστεί και θα σας δώσει περαιτέρω οδηγίες. Κατά τη διαμόρφωση του οδηγού, μπορείτε να προγραμματίσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επιλέξετε πού θα αποθηκεύονται τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Σύμφωνα με τα Windows, η συνιστώμενη αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας για αρχεία και προγράμματα είναι σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.
  • Δείτε τα αποθηκευμένα αρχεία σας επιλέγοντας "Σύστημα και Συντήρηση" (system and maintenance) και επιλέγοντας "Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά"(Backup and restore). Από το μενού, επιλέξτε "Αναζήτηση αρχείων" (Browse files)ή "Περιήγηση για τους φακέλους"(Browse for folders) για να δείτε τα περιεχόμενα του backup σας. Δεδομένου ότι τα Windows δημιουργούν αυτόματα εφεδρικά αρχεία όταν προγραμματίζονται, μπορείτε να ελέγξετε ή να αλλάξετε προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με την επιλογή "Schedule a backup" να παρακολουθεί τις μέρες και ώρες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός συστήματος. 

Δείτε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου