,

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Διαφορές - ομοιότητες μεταξύ τριών εκδόσεων Windows


Διαφορές - ομοιότητες μεταξύ τριών εκδόσεων Windows:
  XP Vista - Windows 7
Αυτόν τον καιρό στην αγορά υπάρχουν τρεις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων της Microsoft στα Windows: Windows XP, Windows Vista και Windows 7. Κυκλοφόρησαν το 2001 τα XP, τα Vista το 2007 και τα 7 το 2009. Με κάθε διαδοχική λειτουργικό σύστημα, η Microsoft έχει προσθέσει χαρακτηριστικά με προϊόν της Windows.

Βασικά Χαρακτηριστικά
Κάθε λειτουργικό σύστημα Windows XP, Vista και 7 έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (τον Internet Explorer), τη γραμμή εργασιών και εργαλεία εξατομίκευσης, όπως wallpapers και screensavers. Επίσης περιλαμβάνεται ένα Windows Live Essentials πακέτο που περιέχει εφαρμογές όπως το Windows Messenger για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και Movie Maker για επεξεργασία βίντεο και εικόνας. Η γραμμή αναζήτησης προστέθηκε στα Windows Vista και Windows 7. Στην τελευταία, η Microsoft προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως Device Stage και Windows Βιβλιοθηκών για τη διαχείριση των εγγράφων και των φακέλων.
Συνδεσιμότητα και Compability
Με τα Windows 7, η Microsoft εισήγαγε τη δυνατότητα HomeGroup, η οποία συνδέει προσωπικούς υπολογιστές σε ένα σπίτι με βάση το δίκτυο για την ανταλλαγή ψηφιακού περιεχομένου, όπως η μουσική και βίντεο. Επίσης, σε αντίθεση με XP και Vista, οι χρήστες των Windows 7 μπορούν να τραβήξουν έως και ένα παράθυρο για να δουν τα διαθέσιμα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών από την οποία να επιλέξουν τη σύνδεση. Η Microsoft περιλαμβάνει τα Windows XP Mode στα Windows 7 για τη συμβατότητα με το λογισμικό Windows XP business - μια απάντηση στην κριτική για την παράλειψη αυτών συμβατότητας σε Vista.
Ασφάλεια και προστασία
Windows Vista και Windows 7 έχουν το Windows Defender για προστασία ενάντια στο malware, το BitLocker για την κρυπτογράφηση των δεδομένων στο σκληρό δίσκο για την γραμμή την παράνομη χρήση και γονικού ελέγχου για τη ρύθμιση της χρήσης Η/Υ για παιδιά. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα λείπουν στα XP, και τα δύο πρώτα είναι βελτιωμένα στα Windows 7.
Ψυχαγωγία
Το Windows Media Center, ένα ψηφιακό κέντρο διασκέδασης, είναι πρότυπο για τα Windows XP, Vista και Windows 7. Αυτό περιλαμβάνει το Windows Media Player, μια εφαρμογή κυρίως για αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο. Το Media Player για Vista και Windows 7 περιλαμβάνει επίσης το Windows Live Movie Maker για τη δημιουργία και την προβολή ταινιών και παρουσιάσεων. Η αναπαραγωγή και Remote Media Streaming προστίθενται στα Windows 7 για τη βελτίωση της ροής του ψηφιακού περιεχομένου. 


Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου