,

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μπλοκάροντας το facebook


Απενεργοποιήστε (Block) το Facebook για μία ώρα

Ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη του 21ου αιώνα. Ωστόσο, μαζί με την πρόσβαση έρχεται και μία μεγάλη ευθύνη - και η ανάγκη για πειθαρχία. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Tumblr και το Flickr, είναι πασίγνωστοι για το πόσο πολύ χρόνο μπορείτε να περάσετε χωρίς να το καταλάβετε. Ακόμα αν είστε γονιός μπορεί να μη θέλετε να το χρησιμοποιεί το παιδί σας. Έτσι δημιουργήθηκαν κάποια add-ons για σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε προσωρινά την πρόσβαση σε ιστοσελίδες όπως το Facebook.
·    Αν έχετε Windows XP μπορείτε να το κλειδώσετε χωρίς να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα. Πατήστε Start και Run. Πληκτρολογήστε notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts και OK. Μεταβείτε στο κάτω μέρος του αρχείου όπου θα βρείτε γραμμένο το παρακάτω, "127.0.0.1 localhost". Τοποθετήστε τον κέρσορα στη γραμμή κάτω από αυτήν την καταχώρηση. Εισάγετε "127.0.0.1" και μετά πατήστε "Tab" και πληκτρολογήστε "www.facebook.com" Κάντε κλικ στο "Αρχείο" και "Save" για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Κλείστε το Σημειωματάριο. Ανοίξτε το Internet Explorer και μεταβείτε στο Facebook. Θα βρείτε τη σελίδα αποκλεισμένη.
Προσοχή!
Δεν υπάρχει κανένα όριο στον αριθμό των τοποθεσιών που μπορούν να μπλοκάρουν τη χρήση του αρχείου hosts. 
  • Κατεβάστε ένα site για τον browser σας, όπως το Google Chrome StayFocusd, Moxilla Firefox LeechBlock ή Internet Explorer Pro.
  • Κάνετε εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. Ίσως χρειαστεί να κλείσετε και να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να ξεκινήσει το πρόσθετο.
  • Προσθέστε το Facebook στον κατάλογο των ιστοτόπων που θέλετε να δεσμεύσετε. Ορισμένα πρόσθετα, όπως Leechblock, σας επιτρέπουν να ορίσετε μια διάρκεια χρόνου κατά το οποίο να μπλοκάρει το Facebook, ενώ άλλοι απαιτούν από εσάς να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο όταν θέλετε να το αποκλείσετε (έπειτα απενεργοποιήσετε όταν θέλετε να επαναφέρει την πρόσβαση στο Facebook).


Δείτε ακόμα:
Κοινωνικό δίκτυο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου