,

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Επαναφορά αρχείων μετά από Format

Πώς να επαναφέρετε στοιχεία από ένα σκληρό δίσκο που έχετε κάνει format
Εάν έχετε ξοδέψει πάνω από τους υπολογιστές αρκετές ώρες, τότε ξέρετε ότι ατυχήματα συμβαίνουν. Τυχαία μορφοποίηση (format) ενός σκληρού δίσκου μπορεί να είναι ένα από αυτά. Μπορεί κάνοντας μία αναβάθμιση σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα ή κάνοντας στο παλαιό αντί για το νέο σκληρό δίσκο που μόλις αγοράσατε. Ανεξάρτητα από το πώς συνέβη, συνέβη. Λοιπόν, μην πανικοβληθείτε, η ανάκτηση των δεδομένων είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε.
  • Eγκατάσταση και αποκατάσταση (Installation and Recovery)
  • Εγκαταστήστε το EasyRecovery Pro (γράψτε το στη μηχανή αναζήτησης) σε ένα PC που έχετε στο σπίτι.
  • Κλείστε τον υπολογιστή αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, και αφαιρέστε το πλαϊνό.
  • Εγκαταστήστε το σκληρό δίσκο που έχετε κάνει format με ξεχωριστό καλώδιο. Ένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό είναι να αποσυνδέσετε το CD / DVD και να χρησιμοποιήσετε το δικό του καλώδιο δεδομένων του. Ανοίξτε τον υπολογιστή ξανά. Μόλις ο υπολογιστής είναι στην επιφάνεια εργασίας, εκτελέστε EasyRecovery Pro. Επιλέξτε "FormatRecovery" κάτω από την αποκατάσταση στοιχείων.
  • Επιλέξτε το κατάλληλο γράμμα μονάδας δίσκου που πρέπει να ανακτηθεί. Εάν υπάρχουν μόνο δύο σκληροί δίσκοι, τότε το σχηματοποιημένο δίσκο είναι πιθανό να είναι το "D: \."
  • Επιλέξτε το κατάλληλο σύστημα αρχείων από το menu που κατεβαίνει. Αν ήταν Windows 2000, XP, Vista, ή 7, τότε το NTFS είναι η σωστή επιλογή. Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν Windows 98, τότε το FAT32 θα ήταν πιθανό να είναι το κατάλληλο.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί "Next". Το EasyRecovery θα αρχίσει τη σάρωση της μονάδας δίσκου για το ανακτήσιμο των καταλόγων, των αρχείων, καθώς και όλα τα κομμάτια στην διαμορφωμένη μονάδα. Ανάλογα με το μέγεθος του σκληρού δίσκου, αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα ή περισσότερο. Όταν η σάρωση έχει ολοκληρωθεί, EasyRecovery θα σας παρουσιάσει μια λίστα των αρχείων και των καταλόγων που έχει βρεί.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα από κάθε αρχείο στη λίστα που έχει ένα G στη στήλη. Τα αρχεία αυτά είναι εκείνα που θα είναι χρήσιμα σε σας. Όλα τα άλλα αρχεία είναι απλώς παλιά, χαλασμένα αρχεία που ήταν ακόμα στο παλιό σκληρό σας δίσκο που το EasyRecovery ήταν σε θέση να διαβάσει, αλλά δεν σας εξυπηρετούν σε τίποτα παρά μόνο να σας πάρει περισσότερο χρόνο να τα ανακτήσουν. Δώστε προσοχή στο συνολικό ποσό των δεδομένων που πρέπει να επαναφέρει μετά την επιλογή που θα κάνετε.
  • Δημιουργήστε ένα φάκελο κάπου στον υπολογιστή στον οποίο κάνετε την επαναφορά. Αυτός ο φάκελος θα λάβει όλα τα ανακτημένα στοιχεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στην υπάρχουσα μονάδα για να κρατήσει και όλα τα δεδομένα που ανακτήθηκαν.
  • Πατήστε "Next" από τη στιγμή που έχετε επιλέξει σε κάθε μονάδα δίσκου και κατάλογο που θέλετε να ανακάμψει. Επιλέξτε "για να επανέλθουν σε τοπικό δίσκο," (recover to local drive) έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση". Πλοηγηθείτε και επιλέξτε το φάκελο που δημιουργήθηκε για να κρατήσει τα ανακτημένα αρχεία.
  • Πατάτε "Next". Το EasyRecovery θα ξεκινήσει την αντιγραφή των αρχείων που ανακτώνται από το σχηματοποιημένο δίσκο στο φάκελο που έχετε ορίσει. Ακριβώς όπως η διαδικασία της αναζήτησης, αυτό το βήμα μπορεί να διαρκέσει μία ώρα ή περισσότερο. Όταν ολοκληρωθεί, το EasyRecovery θα σας παρουσιάσει μια καταγραφή (που μπορείτε να την εκτυπώσετε ή να τη σώσετε) όλων των αρχείων και των καταλόγων που έχουν βρεθεί και  ανακτηθεί. 




Δείτε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου