,

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τι να προσέχετε στο E-Banking


Τι να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε το Ε-Banking

Οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου απαιτούν αυστηρή ασφάλεια.
Το Ε-Banking σας παρέχει την ευκολία της πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας από οποιονδήποτε υπολογιστή, αμέσως, οπουδήποτε. Δυστυχώς όμως, μπορούν επίσης να προσφέρουν την ίδια δυνατότητα σε όποιον καταφέρει να κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας. Η διατήρηση της επαρκούς online ασφάλειας είναι απαραίτητη όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές υπηρεσίες μιας τράπεζας. Ευτυχώς, ακολουθώντας μερικές κατευθυντήριες γραμμές μπορείτε να προστατέψετε εσάς και τα χρήματά σας.
Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για ασφαλείς συναλλαγές είναι η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης. Επιλέξτε κωδικούς πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε εύκολα, αλλά δεν βασίζονται σε πληροφορίες που μπορούν να υποθέσουν τρίτοι όπως ημερομηνίες γέννησης, ονόματα κατοικίδιων ζώων ή ονόματα των παιδιών. Προσθέτοντας αριθμούς και σύμβολα στον κωδικό πρόσβασής καθιστά δυσκολότερο τυχόν κακοπροαίρετους να το σπάσουν, όπως και η εναλλαγή μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Βεβαιωθείτε ότι κωδικοί σας είναι μοναδικοί και αλλάζετέ τους τακτικά για μέγιστη ασφάλεια.

Fishing
Μια κοινή μέθοδος με την οποία εισβολείς προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς είναι από το "ψάρεμα". Θα σας στείλουν ένα επίσημο e-mail, με νόημα από την τράπεζά σας, να σας ενημερώσουν για κάποια διαφωνία με τον λογαριασμό σας και να απειλούν τρομερές συνέπειες εάν δεν συνδεθείτε για να διορθώσει την κατάσταση. Οι συνδέσεις στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνονται νόμιμες, αλλά σας μεταφέρει σε ιστοσελίδα επιτήδειων, όπου βρίσκονται σε αναμονή για να μαζέψουν τις πληροφορίες σας. Εάν λάβετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τράπεζά σας ζητώντας σας να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, μην χρησιμοποιείτε ποτέ τους συνδέσμους (links) στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του όπως θα κάνατε κανονικά για να συνδεθείτε. Αν δεν είστε σίγουρος για αυτό που λάβατε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας για να ελέγξει οποιαδήποτε επικοινωνία.
Υπεράσπιση ενάντια στο malware
Keyloggers είναι προγράμματα που αντιγράφουν ότι πληκτρολογείτε και  διαβιβάζετε σε τρίτους. Τα προγράμματα αυτά είναι ικανά να σπάσουν δυνατούς κωδικούς σε απευθείας σύνδεση ασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι σαρωτές ιών σας είναι ενημερωμένοι και ποτέ να μην συνδεθείτε με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς σας από δημόσιο υπολογιστή ή από κάπου που δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια του. 

Δείτε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου