,

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σχετικά με κακόβουλο λογισμικό (Malware)



Σχετικά με κακόβουλο λογισμικό (Malware)
Ο όρος "κακόβουλο λογισμικό" αναφέρεται σε κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να καταστρέψει ή να βλάψει τα αρχεία, φακέλους ή σκληρό δίσκο. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό, και υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό.
Spyware
  Το κατασκοπευτικό λογισμικό είναι μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που παρακολουθεί τον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να γίνει για λόγους μάρκετινγκ ή για λιγότερο αθώα λόγους, όπως η σύλληψη κωδικών πρόσβασης που εισάγετε ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Πολλά anti-malware προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εξάλειψη μόνο spyware.
Ιοί
Οι ιοί είναι οι πιο γνωστοί από όλα τα κακόβουλα προγράμματα (malware). Ένας ιός είναι κάθε πρόγραμμα που ξεκινά ανεπιθύμητες διεργασίες στον υπολογιστή σας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη διαγραφή του αρχείου ή να αναλάβει τον έλεγχο του υπολογιστή σας.
Adware
Το Adware είναι ένας άλλος κοινός τύπος κακόβουλου λογισμικού που μπορείτε να βρείτε στον υπολογιστή σας. Το Adware μπορεί να προκαλέσει διαφημίσεις να εμφανίζονται αυτόματα στον υπολογιστή σας. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να έρθουν συσκευασμένα με άλλα κομμάτια του λογισμικού, και μερικές φορές ακόμη αναφέρονται στις συμφωνίες παροχής υπηρεσιών με την οποία συμφωνείτε κατά την εγκατάσταση.

 Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου