,

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Protection and Security Computer - Χρήσιμοι τρόποι για να προστατευτείτε από εισβολές στο PC σας.



1η Συμβουλή
Ενημερώνεται καθημερινά το  antivirus. Κρατήστε το antivirus ενημερωμένο ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε και να απολυμαίνεται ακόμα και τις ποίο πρόσφατες απειλές το PC σας.

2η Συμβουλή
Ενημερώνεται καθημερινά το λειτουργικό σας σύστημα (update). Η σωστή ενημέρωση του λειτουργού συστήματος επιδιορθώνει πολλά από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από λανθασμένη χρήση. Ακόμα επιδιορθώνονται κενά ασφάλειας που συνήθως γίνονται αιτία εισβολής.

3η Συμβουλή
Εφαρμόστε γρήγορες σαρώσεις  πριν κλείσετε τον υπολογιστή σας. Μια γρήγορη σάρωση μπορεί να βρει και να απολυμάνει τα ποιο πρόσφατα αρχεία που «εισέβαλαν» στον υπολογιστή μας από την τελευταία μας περιήγηση στο internet. Έτσι μπορούμε εύκολα να προλάβουμε τους κινδύνους πριν προκαλέσουν ζημιά στον υπολογιστή μας.

4η Συμβουλή
Περιορίστε την πρόσβαση  των  χρηστών στο PC σας.
Δημιουργήστε χρήστες με περιορισμένα δικαιώματα έτσι θα αποφύγετε τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια λανθασμένη περιήγηση στον πίνακα ελέγχου από ένα άπειρο χρήστη καθώς και η λανθασμένη περιήγηση του στο Internet. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εύκολα αν παρουσιαστεί ένα σοβαρό πρόβλημα να το αντιμετωπίσετε απλά σβήνοντας τον λογαριασμό του χρήστη.

5η Συμβουλή
Ελέγξτε όλα τα αρχεία από τις εξωτερικές μονάδες. Πριν μεταφέρεται οποιοδήποτε αρχείο στο PC σας από οποιαδήποτε εξωτερική μονάδα σιγουρευτείτε ότι δεν είναι μολυσμένο κάνοντας έναν έλεγχο ολόκληρης της μονάδας η του αρχείου με το antivirus σας.

6η Συμβουλή
Κρατήστε ένα back-up. Σε κάθε περίπτωση αποθηκεύστε όλα τα χρήσιμα αρχεία σας σε ένα ασφαλές μέσο ώστε να είστε 100%  σίγουροι ότι δεν πρόκειται να χάσετε κανένα.

7η Συμβουλή
Διατηρήστε την ψυχραιμία σας σε κάθε περίπτωση. Οι μεγαλύτερες ζημίες έχουν γίνει από χρήστες οι οποίοι πανικοβλήθηκαν όταν αντιλήφτηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά στον υπολογιστή τους και πάνω στον πανικό τους κατέστρεψαν όλα τα αρχεία. Παραμείνετε ψύχραιμοι και ζητήστε βοήθεια από κάποιον τεχνικό.

Δείτε ακόμα:
Πως να κρατάτε ενήμερο ένα πρόγραμμα Antivirus
Βασικά Βήματα για να προστατεύσετε τα προσωπικά δεδομένα σας
Πότε να πάρω αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων μου
Πως παίρνω Backup;
Ανάκτηση δεδομένων του pc
Τεχνική Υποστήριξη
Σχετικά με κακόβουλο λογισμικό (Malware)
Games - Brain Age Edutainment Games- Μαθαίνω μαθηματικά παίζοντας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου