,

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τι είναι το 7zip



Τα προγράμματα συμπίεσης και διαχείρισης αρχείων είναι μια ανάγκη στους σημερινούς υπολογιστές. Όσοι ασχολούνται με το να στέλνουν πολλά και μεγάλα αρχεία μέσω e-mail αλλά και να τα μεταφέρουν με τη βοήθεια Flash USB, έχουν βρεθεί στην περίπτωση να μην χωράνε στο μέσο μεταφοράς ή στο e-mail για λίγα μόλις kilobyte. Εδώ έρχονται να μας βοηθήσουν τα προγράμματα συμπίεσης αρχείων.

Πολλοί γνωρίζουν το WinZip και το WinRAR (τα ποιο γνωστά αλλά και με πληρωμή προγράμματα του είδους τους), τα οποία όλοι κάποια στιγμή τα δουλέψαμε ώστε να συμπιέσουμε κάποιο αρχείο ή να ανοίξουμε κάποιο άλλο. Ας αναφερθούμε όμως και σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα.



Το 7-Ζip είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο μπορεί να συμπιέσει και να ομαδοποιήσει αρχεία (file archive). Δε θα ζητήσει ποτέ να πληρώσετε, ούτε θα σας βγάλει ενοχλητικά παράθυρα με διαφημίσεις.  Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και σαν παράθυρο αλλά και σαν εντολές σε DOS (command line).



Η βασική μορφή συμπίεσης που χρησιμοποιεί είναι τα αρχεία .7z τα οποία προσφέρουν καλύτερη μέθοδο συμπίεσης από την απλή μορφή .zip, αλλά και ποιο ασφαλή μιας και μπορεί να κλειδώσει το αρχείο με κωδικοποίηση AES-256. Το 7-Zip μπορεί να υποστηρίξει πολλά διαφορετικά είδη συμπιεσμένων αρχείων όπως .zip, .rar, .iso, .rpm, .tar, .taz, και άλλα.




Επίσημη σελίδα του 7-Zip http://www.7-zip.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου