,

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πως θα δω MPEG4 ψηφιακή τηλεόραση

Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Τι πλεονεκτήματα έχει η ψηφιακή τηλεόραση;

Το πρώτο πλεονέκτημα που έχει είναι η κορυφαία  ποιότητα σήματος που είναι δωρεάν.
Ηλεκτρονικός οδηγός: Με τη ψηφιακή τηλεόραση μπορούμε να προγραμματίσουμε την εγγραφή κάποιου προγράμματος, να πληροφορηθούμε για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και για  ό,τι ακολουθεί.
Επίσης μελλοντικά θα έχουμε περισσότερες επιλογές καναλιών, θα έχουμε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV) καθώς και διαδραστικές υπηρεσίες.

Τι χρειάζεται για να δούμε ψηφιακή τηλεόραση;



Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε τηλεόραση φροντίστε να διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 . Σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεστε εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
Εάν η τηλεόραση που ήδη έχετε δεν διαθέτει αποκωδικοποιητή MPEG4 τότε:
•    εάν η τηλεόραση σας δεν έχει θύρα HDMI αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής τυπικής ανάλυσης (SD) με υποδοχή SCART ή RCA.Οι τιμές του ξεκινούν από 35 ευρώ.
•    εάν η τηλεόραση σας έχει θύρα HDMI τότε προτείνεται ένας αποκωδικοποιητής υψηλής ανάλυσης (HD) με θύρα HDMI για μέγιστη ποιότητα εικόνας. Οι τιμές του ξεκινούν από 55 ευρώ.
•    εάν η τηλεόραση σας είναι τεχνολογίας MPEG2  και διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα CI(Common Interface),μπορούμε να την αναβαθμίσουμε σε MPEG4 με μία κάρτα μετατροπέα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον αποκωδικοποιητή από καταστήματα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών ειδών και μπορείτε να τον εγκαταστήσετε μόνοι σας με πολύ απλά βήματα!

Βρήκατε χρήσιμο το άρθρο; Κάντε κλικ και δείτε πώς να εγκαταστήσετε ένα ασύρματο δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου