,

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τι είναι το Foursquare?



Το Foursquare είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται σε τοποθεσίες (location based social network). Είναι μια υπηρεσία, μια εφαρμογή ουσιαστικά για κινητά που επιτρέπει να το συμβουλευτείτε σαν χρήσιμο οδηγό πόλης, να δείτε την τοποθεσία που βρίσκονται οι φίλοι σας ή να ενημερώσετε αυτούς για τη δικιά σας, ή να "παίξετε" εν τέλει. Μπορείτε να εισάγετε τους φίλους σας στο Facebook, στο Twitter, στο GMail κλπ.




Τι είναι Tips, Places, Check-in στο Foursquare?

Tο Foursquare μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο. Ξεκινώντας την εφαρμογή Foursquare στο κινητό αυτό που αντικρίζετε στην αρχή είναι που ήταν οι φίλοι σας τις τελευταίες ώρες. Αν πατήσετε στο "Places" (μέρη, τοποθεσίες), θα δείτε μια λίστα με μαγαζιά, κινηματογράφους, σταθμούς, μουσεία κλπ που είναι τριγύρω σας. Η εφαρμογή, αν την δώσετε λίγο χρόνο και αν είστε σε ανοιχτό χώρο, ξέρει που βρισκόσαστε διότι χρησιμοποιεί το GPS του τηλεφώνου σας..Βλέποντας τα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά μας επιλέγουμε κάποιο και μόλις πατήσουμε βλέπουμε διάφορα "TIPS" αν έχουν αφήσει ορισμένοι επισκέπτες(και χρήστες Foursquare). Έτσι αν είστε σε ένα εστιατόριο π.χ. σας δίνουν ιδέες τι να παραγγείλετε και ενδεχομένως τι όχι...

Τα λεγόμενα "TIPS" μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για κακό σκοπό από ανταγωνιστές αλλά συνήθως αν είναι ειλικρινή μπορούν να αποτελέσουν μέγα όπλο στην «ποιοτική» προώθηση ενός venue.


Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε τότε να κάνετε και το λεγόμενο check-in εκεί, μέσω πάντα της εφαρμογής Foursquare και το πάτημα του κουμπιού check-in. Αν κάνετε check-in θα ενημερωθούν οι φίλοι σας ή από τις αντίστοιχες εφαρμογές στα κινητά τους ή αν από τις ρυθμίσεις επιλέξατε να δημοσιεύονται τα check-in σας και σε Facebook/Twitter. Αν κατά την επίσκεψη σας δείτε κάτι καλό ή στραβό μπορείτε να βάλετε tip ώστε να ενημερωθεί κι άλλος κόσμος.Τα tips τα βλέπουν όλοι!





Τι είναι τα Badges στο foursquare? 
Όταν κάνεις check-in κερδίζεις "badge". Πολλά τέτοια check-in σε ένα μέρος σε κάνουν δήμαρχο(mayor) του μέρους αυτού. Οπότε μπορείς να διώξεις άλλους "δημάρχους" από τη θέση τους...Κάποιες φορές μια επιχείριση κάνει προσφορές σε άτομα που κάνανε check-in πολλές φορές στο μαγαζί μέσω Foursquare!


Ρυθμίσεις απορρήτου στο Foursquare
Τις ρυθμίσεις τις αρχικές μπορώ να τις κάνω από το site του Foursquare. Χρειάζεται προσοχή στις ρυθμίσεις απορρήτου(privacy).




Το Foursquare, στις 16 Απριλίου του 2012 ανακοίνωσε πως έφτασε τα 20 εκατομμύρια χρηστών!!! Εκτός αυτού, έχει πλέον 2 δισεκατομμύρια check-ins και 35 εκατομμύρια τοποθεσίες, κάτι που είπε να γιορτάσει με την 4sqDay. Στις 16 Απριλίου του 2010 οι φαν του site ονόμασαν τη μέρα 4sqDay. Τώρα το ίδιο το site, επανέφερε τη γιορτή, κάνοντας δώρο ένα badge 4sqDay 2012 σε όσους έκαναν check-in την συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου